Info

Horizontseglarpod

This is a podcast mainly in Swedish about sailing and everything around this technical, interesting and complex sport. Calle & Henke are skilled sailors having participated in Americas Cup, Whitbread Around The World Race... still active racers around the world. We follow international races, go down the memory lane, mention tips and trix and invite specialists to find out the nitty gritty of highly complicated matters. Enjoy!
RSS Feed
Horizontseglarpod
2018
September


2017
November
October
September
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Sep 28, 2018

Henke & Calle är tillbaka och vi snackar seglingens ”Nobelpris” och mycket annat som sig bör. Väl bemött!

Nov 17, 2017

44. Många race som pågår just så vi tar tillfället i akt och gräver och analyserar farter, kurser och givetvis taktiken. Vi snackar så klart om en massa annat också. 

Oct 27, 2017

43. Vi analyserar och frapperar oss i Volvo Ocean Race olika turer och vi diskuterar båtarnas race pace. Givetvis snackar vi Mini Transat och andra chilliga race. Och som vanligt > Inte missa!

Oct 21, 2017

42. Calle & Henke har varit på seglarturne och fyllt på historebanken. Vi snackar om stora super seglaryachts och en massa annat så klar. Inte missa!

Sep 8, 2017

41. Calle & Henke gör comeback i Podetern efter en tids intensivt seglande. Som vanligt bjuder vi på åsikter och spaningar runt olika värdsliga seglarhändelser. Vi berör bland annat Americas Cup, Gotland Runt, Fastnet, ORCi EM, Volvo Ocean Race, Transat Jaques Vabre... Inte missa!    

Mar 24, 2017

40. Will McCarthy seglar ombord på superyatchen Ganesha tillsammans med podoraklet Henke. Härom veckan campade dom ihop under St:Barths Bucket regatta och Will som vunnit America's cup tre gånger berättar om Alinghi och senaste cupen med Oracle. Ni mins den historiska vändningen från att ligga under med 8-1 till att vinna America's cup 8-9 samt en hel del annat om superyatchsegling och snabba Rambler 88. Inte missa!

Mar 17, 2017

39. Möt Anna Lena Elled, kvinnan bakom Search Magazine och vår Svenska OBR på SCA -båten under senaste VOR. Vi går till botten med hur det kom sig att just hon började segla och sedan startade Search. Om det och en hel del annat som vi inte visste om Anna Lena bjuder vi på. Inte missa!  

Mar 10, 2017

38. Teamet spanar in Båtmässan ”Allt För Sjön” och så svävar vi iväg till GC 32 WM i Oman och stundande race i Caribbean. Klart värt en lyssning tycker vi :)

Feb 24, 2017

37. Vi snackar racing i Västindien och spekulerar vilt om de nya AC hojarna som just har sjösatts. Vi betonar gärna ödmjukt att vi inte har dödskoll på alla fakta men mycket stämmer - nog! Bland mycket annat kommer en flygande SeaCart 30a och tips runt Heineken Regattan på tal. Allt är precis som vanligt med andra ord - Inte Missa!   

Feb 3, 2017

36. Calle analyserar rekordsäsongen och Henke gräver djupt i Americas Cup arkiven. Chilliga spaningar och andra raffiga finurligheter kommer givetvis också på tal. Go for it LYSSNA :)  

Jan 20, 2017

35. Calle har varit i Kina och det är ett annorlunda land samt hel del annat såsom den spännande Vendeé Globe finalen!

Jan 13, 2017

34. Sydney Hobart, Jules Verne, Vendee Globe, Americas Cup och en hel del annat babblar vi om i årets säsongsstart. Inte missa!

Dec 23, 2016

33. Vi önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt med en julspecialare. Lyssna och njut och må 2017 gå din väg på bästa sätt! 

Dec 18, 2016

32. Mest Calle gaggar på om seglingsvärlden i fina Hong Kong. Henke ställer fiffiga frågor och vi går givetvis in på aktualiteter och hur det utvecklar sig i pågående Vendee Globe. Med mera som vanligt. Inte missa!

Nov 11, 2016

31. Calle & Henke snackar om Raid Worlds som ska gå i Stockholms skärgård nästa år och om deras egna eskapader från tidigare raidseglingar samt en hel del andra seglingar och lite vad som är på G just nu. Lyssna!

Nov 4, 2016

30. Äntligen är det bara några dagar kvar till den störta händelsen inom ensamkappsegling. Vart fjärde år startar ensamseglarnas Mount Everest; Vendee Globe, i år den 8 sen starten. Vi kör som vanligt ett förvirrat försnack där vi lanserar en del teorier. Framtiden får visa hur det går för de 29 ekipagen på världens alla hav. Läckert! Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och (i Turkiet nerstängda) Twitter! Rättelse: Singlehand rekordet non stop runt jorden ligger på 57 dagar 13 timmar 34 minuter och 6 sekunder (idec 2).

Oct 28, 2016

29. Pärtan eller Per Jansson är Grand Chef på 100 fotaren Huyndai med upp till 30 mans besättning. Här delar Pärtan ut tips och vad som är bra att tänka på (även på en 40 -fotare) när det gäller att utfodra en ibland dödshungrig besättning oavsett väder och vind. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och fina Twitter!

Oct 22, 2016

28. Som säkerhetsansvarig för GC32 Racing Tour vet Henke en hel del om vad som krävs nu när de nya flygande båtarna når en bredare publik. Calle ställer som vanligt en del kluriga frågor och Henke ger svar. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och informativa Twitter!

Oct 14, 2016

27. Tapper har sedan barnsben gillat fartfylld segling med eller utan köl. Nyfiket intresserad har Lasse skaffat sig djupa kunskaper i att driva nydanande seglingprojekt såväl dom det har tagit honom till många av världens chilligaste seglingsarenor. Här får vi avslappnat in liten inblick i Herr Tappers mångfacetterade liv. Som vanlig är du välkommen att lyssna på tidigare avsnitt och gilla oss på Facebook, Instagram och tidstypiska Twitter!

Oct 7, 2016

26. Som en sann 56a har Olle Jo Johansson radat upp framgångar sedan han som väldigt ung fick känna på vinstens sötma. Fredrik Lööf och Håkan Svensson har gått i Olle Jo’s seglarskola, han fick Dennis Conner på fall i sin första stora match race. Här får vi en hög med intressanta historier och skrönor. Och ni som känner Olle vet att han är 57a men under efterdyningarna av OS -76 var det -56an F. Andersson som (i mångas tycke för) vant guidade runt Olle i Montreals vilda nattliv. Olle kom hem som en man enl. hans bror - Det är så klart en annan historia men i vårt tycke är Olle en klar -56a om man tittar på hans digra medaljsamling. Som vanlig är du välkommen att lyssna och gilla oss på Facebook, Instagram och världsomspännande Twitter!

Sep 30, 2016

25. Horisont får ett samtal i Costa Esmeralda med Svensken Per Andersson numera värdslig Chief of Design på branchledande Noth Sails. Per som bor i USA berättar sin historia, ger oss en djupdykning i hemliga segelteknologier som Cuban Fibers, 3Di, 3DL inklusive en del sköna sidospår. Det här är en episod späckad med information för den som vill veta mer om seglens utveckling i modern tid. Som vanlig får du gärna gilla oss på Facebook, Instagram och intellektuella Twitter!

Sep 23, 2016

24. Jimmy berättar sin historia och om sin fascination av stora segelytor. Jimmy är ju självgående när han kommer igång så i denna extra långa episod vi får bland annat veta varför han började samla på i mångas tycke knasiga båtar. Om du känner för det följ Horizont på Facebook, Instagram och flashiga Twitter.

Sep 16, 2016

23. Med M32orna i stan (Stockholm) och Calle & Henke på väg ut i världen blir det en hel del snack om våra närmaste förehavanden och andra fina spaningar och rykten med mer eller mindre substantiella sanningar. Som vanligt droppas det några old style historier ur verkliga livet. Enjoy och följ oss gärna på Facebook, Instagram och fashionabla Twitter.

Sep 9, 2016

22. Calle snackar kappseglingar med Mikael Ryking. Mikaels Class 40, Talanta, är båten som han  korsar och tvärsar Atlanten med. I år lägger han till en sväng in i Medelhavet. Mikael bytte vardagslivet mot ett liv fyllt av sköna race – något vi alla drömmer om eller hur! FYI: Mikael har helt rätt när det gäller Itajas placering på kartan :) Om du känner för det; följ oss på Facebook, Instagram och fashionabla Twitter.

Sep 2, 2016

21. Säsong 2. Calle & Henke babblar på om Tjörn Runt, GC32 krock med prinsinblandning och givetvis en essä över årets Hyundai Cup. För övrigt kan Calle inte skilja på fina Paternoster och den ännu finare ön Koster - Han behöver segla mer på västkusten! Glöm nu inte att följa oss på Facebook, Instagram och fashionabla Twitter. Thanks!

1 2 Next »